Sposób przygotowania:
Sos pomidorowy z mięsem i groszkiem.
Mięso opłukujemy , kroimy w kostkę i przekładamy na patelnię. Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju ,doprawiamy mięso solą , pieprzem i smażymy przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając.Groszek odcedzamy z zalewy na durszlaku.Do garnka wlewamy 1 łyżkę oleju i wsypujemy cebulę, wcześniej obraną i pokrojoną w kostkę. Smażymy przez 3 minuty, a następnie do cebuli wlewamy sok pomidorowy, dodajemy sól, pieprz i usmażone mięso . Wszystko mieszamy i gotujemy razem przez 20 minut na małym ogniu. Sos powinien być gęsty a mięso miękkie.Gorący sos z mięsem przekładamy na talerz , posypujemy groszkiem i natką pietruszki.Podajemy z ziemniakami, ryżem lub świeżym pieczywem.