Di gotuje

Di gotuje

Złoty Ekspert
[Przepisów: 762]

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Czasami proste rozwiązania są najlepsze, a przy tym bardzo smaczne. Ser idealnie połączył się z ketchupem, dzięki czemu roladki smakowały rewelacyjnie.

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem

 

  • 5 plastrów schabu
  • sól, pieprz

Nadzienie:

  • 5 łyżek ketchupu
  • 50g żółtego sera

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem

Przygotowanie:

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem
Do przyprawienia schabu można użyć dowolnych przypraw.

Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem do mięsa, a następnie dokładnie natrzeć solą z pieprzem.

Roladki:

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem
Naj;epszy jest ser, który łatwo się stapia.

Każdy kawałek mięsa posmarować odrobina ketchupu i posypać startym serem.
Tak przygotowane mięso - ściśle zrolować

Panierowanie:

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem
Nalezy pamiętać, aby opanierować też boki roladek.

Roladki obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.

Smażenie:

Roladki schabowe z ketchupem i żółtym serem
Na początku roladki smażyłam pod przykryciem.

Roladki smażyć na rozgrzanym oleju - z wszystkich stron.

Tagi:

schab dania