bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Golonki pieczone w takiej marynacie są smaczne, soczyste i aromatyczne, najlepiej smakują podane z pieczonymi ziemniakami surówką.

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

Składniki:

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

 

  • 2 golonki indycze
  • Marynata:
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżka miodu prawdziwego
  • 1/4 szklanki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka ziół do drobiu
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 0,5 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie
Do miski wlewamy olej, dodajemy pozostałe składniki marynaty, dokładnie mieszamy.

Umyte i osuszone golonki nacieramy marynatą, przekładamy do miski, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki.

Golonki przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 1-1,5 godziny pod przykryciem w temperaturze 180 stopni.

Podajemy z pieczonymi ziemniakami i ulubiona surówką.

Tagi:

indyk dania