kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sos selerowo-cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podawać na gorąco do potraw z ryb.

Sos selerowo-cebulowy

Składniki:

Sos selerowo-cebulowy

 

  • seler korzeniowy 10 dag
  • cebula posiekana 1 łyżka
  • mleko 4 łyżki
  • olej 1 łyżeczka
  • listki selera posiekane 2 łyżki
  • sól

Sposób przygotowania:

Sos selerowo-cebulowy
Seler umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać i wraz z cebulę włożyć do wrzącej, osolonej wody (1/4 szklanki), ugotować do miękkości. Zmiksować z mlekiem i olejem. Sos zagrzać, dodać zieleninę. Przyprawić do smaku solą. Podawać na gorąco do potraw z ryb.

Tagi:

seler