Sposób przygotowania:
Sos śmietanowo-cebulowy do pizzy
Cebulę i czosnek obieram i drobno siekamy. W garnku o grubym dnie wylewam olej a następnie dodaję drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Natkę pietruszki myję i siekamy dodajemy do cebuli. Doprawiamy solą, pieprzem. Smażymy aż cebulką się zarumieni.
Zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Kiedy powstaną małe bąbelki zdejmujemy z ognia. Czekamy aż sos przestygnie. Możemy zmiksować na gładki sos za pomocą blendera albo pozostawiamy w takiej formie. Studzimy.
Ciasto na pizzę ,tartę itd smarujemy takim sosem. Smacznego.
Zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Kiedy powstaną małe bąbelki zdejmujemy z ognia. Czekamy aż sos przestygnie. Możemy zmiksować na gładki sos za pomocą blendera albo pozostawiamy w takiej formie. Studzimy.
Ciasto na pizzę ,tartę itd smarujemy takim sosem. Smacznego.