Sposób przygotowania:
Sos serowy na razowych piórach
Makaron gotuje al.’ Dente w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu odcedzam.
W między czasie przygotowuje sos. Ser żółty trę na tarce. Na patelnię wlewam mleko, podgrzewam, dodaję plasterki serka topionego i mieszam aż się ładnie rozpuści. Następnie dokładam serek z bazylią, również dokładnie łączę z sosem. Teraz wsypuję tarty ser żółty i nadal mieszając czekam aż się ładnie połączy z całością.
Na koniec dodaję śmietankę, i doprawiam do smaku, solą i białym pieprzem .
Makaron wykładam na talerz i polewam gotowym sosem.
Szybko i smacznie.
W między czasie przygotowuje sos. Ser żółty trę na tarce. Na patelnię wlewam mleko, podgrzewam, dodaję plasterki serka topionego i mieszam aż się ładnie rozpuści. Następnie dokładam serek z bazylią, również dokładnie łączę z sosem. Teraz wsypuję tarty ser żółty i nadal mieszając czekam aż się ładnie połączy z całością.
Na koniec dodaję śmietankę, i doprawiam do smaku, solą i białym pieprzem .
Makaron wykładam na talerz i polewam gotowym sosem.
Szybko i smacznie.
Ela Dz
zbysiowa
A jak smakuje :))
edytaha
zbysiowa
:)