Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sos śmietankowy z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Doskonały, delikatny sos to znakomity dodatek do potraw. Z jednej strony łagodny, ale i o wyrazistym smaku. Rewelacyjny do mięs.

Sos śmietankowy z cebulką

Składniki:

Sos śmietankowy z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Sos śmietankowy z cebulką
Robimy zasmażkę z mąki i masła, smażymy aż będzie złocista. Następnie wlewamy do niej szklankę gorącego wywaru mięsnego. Dodajemy śmietanę i gotujemy przez około 10-15 minut na małym ogniu. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobniutko. Podsmażamy ją osobno na maśle aż się zeszkli. I wkładamy ją do sosu pod koniec gotowaniu. Gdy sos będzie gotowy doprawiamy je solą i pieprzem. Stanowi znakomity dodatek do wszelkiego rodzaju mięs.