Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Sos szczypiorkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Jajko ugotować na twardo, obrać, drobno posiekać. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno

Sos szczypiorkowy

Składniki:

Sos szczypiorkowy

 

  • 3 łyżki majonezu
  • 1 jajko
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos szczypiorkowy
Jajko ugotować na twardo, obrać, drobno posiekać. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić. Dodać do majonezu musztardę, posiekane jajko, pokrajany szczypiorek, wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem.