Malgosia

Malgosia

Szef Kuchni
[Przepisów: 95]

Sos szpinakowy z kaparami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Sos szpinakowy z kaparami na bazie sosu beszamelowy jest idealnym dopełnieniem np. gotowanych warzyw.

Sos szpinakowy z kaparami

Składniki:

Sos szpinakowy z kaparami

 

  • 20 dag szpinaku
  • 1 pęczek zielonej pietruszki
  • świeży estragon
  • 15 dag ogórków konserwowych
  • 1 łyżka stołowa masła\5 dag kaparów
  • 300 ml sosu beszamelowego

Sposób przygotowania:

Sos szpinakowy z kaparami
Szpinak gotować 4-5 minut, wrzuciwszy go na wrzątek, razem z zieloną pietruszką i estragonem, odsączyć i rozdrobnić. Następnie dodać pokrojone ogórki, kapary i masło. Na koniec dodać sos beszamelowy.