Nati1.28

Nati1.28

Szef Kuchni
[Przepisów: 34]

Sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos tatarski jest wspaniałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs na zimno, galartu, jajek na twardo...

Sos tatarski

Składniki:

Sos tatarski

 

  • 2 kwaśne śmietany
  • 1 słoik majonezu WINIARY
  • 20 dag. grzybków w occie (ja stosuję pieczarki marynowane)
  • kilka ogórków konserwowych
  • 2 pęczki szczypiorku
  • sól,cukier puder

Sposób przygotowania:

Sos tatarski
Ogórki,grzybki i szczypiorek pokroić w drobną kosteczkę i wrzucić do miski. Śmietanę,majonez,sól i cukier puder rozmieszać przy pomocy miksera. Następnie sos połączyć z pokrojonymi składnikami. Tak przyrządzony sosik przechowujemy w lodówce pod przykryciem nawet kilka dni, co najważniejsze nie rozwarstwia się! Ja robię z większej ilości, często potrójnej gdyż wszyscy go uwielbiamy. W naszej rodzinie króluje jako nieodzowny dodatek do schabu w galarecie ! Smacznego!!!