VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Sos tatarski - do jajek i mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bardzo znany i wyrazisty w smaku sos tatarski. Idealnie pasuje do jajek jak i grillowanych mięs. Polecam!

Sos tatarski - do jajek i mięs

Składniki:

Sos tatarski - do jajek i mięs

 

  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki koperku
  • 1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 5 grzybków marynowanych w naturalnej zalewie
  • 10 mini ogórków konserwowych
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski - do jajek i mięs
W misce dokładnie mieszamy ze sobą majonez, śmietanę, chrzan, musztardę. Koperek, marynowane grzybki i mini ogórki konserwowe siekamy bardzo drobno. Dodajemy do masy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Taki sos idealnie sprawdzi się do jajek jak i różnego rodzaju mięs np. grillowanych. Polecam również do sałatek.