Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sos tatarski z marynowanych pieczarek

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Nie zawsze i nie wszędzie mamy dostęp do marynowanych grzybów szlachetnych .Można je zastąpić robiąc ten sos marynowanymi pieczarkami .

Sos tatarski z marynowanych pieczarek

Składniki:

Sos tatarski z marynowanych pieczarek

 

  • 1 szklanka majonezu
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany 18 %
  • 1 szklanka pokrojonych w drobną kostkę korniszonów
  • 1 szklanka drobno pokrojonych marynowanych pieczarek
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego

 

Sposób przygotowania:

Sos tatarski z marynowanych pieczarek
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą . Doprawić do smaku . Zostawić na kilka godzin by się ,, przegryzły „. Zachowuje świeżość w lodówce ok. tygodnia .