Sposób przygotowania:
Sos toffi do deserów
Wodę i cukier umieszczamy w garnku lub na patelni. Doprowadzamy do wrzenia, po czym na wolnym ogniu podgrzewamy do czasu, aż powstanie jasnobrązowy karmel.
Następnie wlewamy śmietankę i mieszając co jakiś czas redukujemy sos o połowę. Studzimy i przelewamy do pojemniczka lub słoika.
Przechowujemy szczelnie zamknięty do tygodnia w lodówce. Przed użyciem trzeba go wyciągnąć chwilę wcześniej, aby się ogrzał w temperaturze pokojowej.
Następnie wlewamy śmietankę i mieszając co jakiś czas redukujemy sos o połowę. Studzimy i przelewamy do pojemniczka lub słoika.
Przechowujemy szczelnie zamknięty do tygodnia w lodówce. Przed użyciem trzeba go wyciągnąć chwilę wcześniej, aby się ogrzał w temperaturze pokojowej.