Sposób przygotowania:
Panna cotta waniliowa z bakaliami i sosem toffi
Panna Cotta: 1.Żelatynę zalałam chłodną wodą tak 4 łyżki starczy odstawiłam na 15 minut. 2. Laski wanilii przepołowiłam wzdłuż na pół i łyżeczką wyskrobałam ziarenka. 3.Do garnka wlałam śmietanę i mleko, dodałam cukier, ziarenka wanilii . 4.Mieszałam aż cukier się rozpuści . 5. Żelatynę podgrzałam w mikrofali rozpuściła się i dodałam ja teraz do masy chwilkę mieszałam . 6.Przelałam do 5 pucharków i zostawiłam do ostudzenia kiedy ostygły przykryłam folia aby nie przeszły mi niczym i wstawiłam do lodówki na 4 godziny . Sos z bakaliami : 1. Orzechy, rodzynki i migdały wkładamy na patelnie lekko prażymy je. 2. Dodajemy czekoladę i mleko i mieszamy, czekolada się rozpuszcza miesza się z mlekiem i bakaliami tak powstaje sos toffi . 3. Dżem agrest kiwi łyżeczką nakładam na ostudzoną zastygłą panna cotte tak aby tylko zakryć , teraz nakładam łyżeczka bakalie w sosie toffi. 4. Deser wyszedł przepyszny , nie jest przesłodzony i smakuje genialnie .
kołczu
lalunia
Pyszny ale też różo smakowy :)
marietta