Sposób przygotowania:
Owocowa rozkosz- deser
Owoce przebrać, umyć pod bieżącą wodą, osuszyć na ręcznikach papierowych, obrać owoce, rozdrobnić owoce, kiwi pokroić w plasterki, banany pokroić w talarki, ananasy z puszki odsączyć i pokroić w kostkę, truskawki pozbawić szypułek i przekroić na cząstki, winogrona pokroić na połowę. Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywną, gładką i jednolitą masę, dodać likier waniliowy lub kokosowy albo amaretto. Lody porcjować do pucharków lub do miseczek gałką do porcjowania, wedle uznania porcjować owoce ( można użyć innych owoców) nałożyć bitą śmietanę z likierem do szprycy i porcjować na lody na wierzch ułożyć owoce i polać sosem czekoladowym lub sosem toffi albo owocowym sosem.