Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Sos tysiąca wysp

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny dodatek do dań mięsnych i nie tylko, jest prosty do przygotowania, a jaki smaczny, polecam gorąco

Sos tysiąca wysp

Składniki:

Sos tysiąca wysp

 

  • 3 łyżki ketchupu,
  • 4 łyżki majonezu,
  • 1/2 łyżeczki sosu Worcester,
  • 1/2 łyżeczki musztardy,
  • 1 łyżeczka octu winnego,
  • szczypta cukru,
  • sól,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sos tysiąca wysp
Do miseczki wkładamy majonez, musztardę i ketchup, mieszamy dokładnie aż do połączenia składników. Dodajemy sos worcester i ocet winny. Całość doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Gotowy sos odstawiamy do przegryzienia się na kilku minut. Przed podaniem można go posypać szczypiorkiem. Świetnie smakuje z mięsem, nuggetsami, zapiekanką, frytkami, pizzą, tortillą czy jajkami. Polecam  i życzę smacznego. 

Tagi:

sosy