ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Sos tysiąca wysp wg. Ewelina.mn

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos tysiąca wysp jest idealny do surówek z sałaty i innych warzyw zielonych.

Sos tysiąca wysp wg. Ewelina.mn Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sos tysiąca wysp wg. Ewelina.mn

 

  • łyżka majonezu
  • łyżka keczupu łagodnego
  • łyżeczka octu winnego
  • kilka kropel tabasco
  • jogurt naturalny (ok 100 ml)

Sposób przygotowania:

Sos tysiąca wysp wg. Ewelina.mn
Podstawą sosu tysiąca wysp będzie jogurt naturalny. Do niego dodajemy majonez oraz keczup (można zmieszać ze sobą dwa różne gatunki keczupu dla uzyskania oryginalniejszego smaku). Do całości dodajemy octu winnego. Wszystko dokładnie mieszamy aż do momentu gdy uzyskamy aksamitną masę. Sos doprawiamy tabasco. Sos jest idealny do gotowej mieszanki sałat, która można kupić w każdym markecie. Smacznego!
Sos tysiąca wysp wg. Ewelina.mn
Wszystkie potrzebne składniki zazwyczaj są obecne w każdym domu na codzień.
Sos tysiąca wysp wg. Ewelina.mn
Obecność jogurtu sprawi że nasz sos będzie lekki i smaczny.