gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Sos tysiąca wysp

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowity sos który jest świetnym dodatkiem do wielu potraw np; krokietów, pizzy czy dań z grilla. Polecam przepis.

Sos tysiąca wysp

Składniki:

Sos tysiąca wysp

 

  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki ketchupu,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • 1 czubata łyżeczka musztardy chrzanowej,
  • ząbek czosnku,
  • sól i pieprz do smaku,
  • ostra papryka wg uznania,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • szczypta kurkumy.

Sposób przygotowania:

Sos tysiąca wysp
Do miseczki dodajemy majonez, ketchup, śmietanę oraz musztardę. Mieszamy dokładnie składniki. Następnie dodajemy sół, pieprz, ostrą paprykę, pieprz ziołowy i kurkumę.

Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do rezty składników. Dokładnie wszystko mieszamy.

Sos przechowujemy w lodówce.

Sos możemy podawać to wielu dań.

Smacznego