kimo8

kimo8

Starszy Kucharz
[Przepisów: 33]

sos vinegree

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały sos do kapusty pekińskiej i nie tylko.

sos vinegree

Składniki:

sos vinegree

 

  • 3 łyżki musztardy
  • szklanka oleju
  • zioła np oregano estragon bazylia
  • 5 ząbków czosnku
  • sól pieprz
  • woda

Sposób przygotowania:

sos vinegree
Zioła wsyp do miski, zalej szklanką gorącej zagotowanej wody i przykryj na 15 minut. Musztardę dołóż do oleju tak jak i czosnek, wszystko zmiel blenderem na jednolitą konsystencje. Jak już mineło 15 min od zalania ziół wlej do miski olej z musztardą i czosnkiem .Wszystko zmiksuj i przypraw solą i pieprzem.Odstaw do lodówki na chwile i gotowy sos.Doskonały do kapusty pekińskiej.

Tagi:

zioła