goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Sos waniliowy 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Świetny jako dodatek do potraw, np. naleśników, racuszków.

Sos waniliowy 6

Składniki:

Sos waniliowy 6

 

  • mleko 1 szklanka
  • cukier wanilinowy 1 opakowanie
  • żółtka 4 sztuki
  • cukier puder 7 łyżek
  • masło 3 łyżki

Sposób przygotowania:

Sos waniliowy 6
Mleko zagotowujemy w rondelku razem z cukrem wanilinowym. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem. Do utartej masy żółtkowej wlewamy mleko, stale mieszając. Masę zagotowujemy. Na koniec dodajemy miękkie masło i całość dokładnie mieszamy. Sos waniliowy podajemy do słodkich potraw np. do racuszków lub naleśników.