Sposób przygotowania:
Sos warzywno-mięsno do makaronu
Na patelnię wrzucamy mięso i wlewamy odrobinę wody. Podsmażamy, aż mięso przestanie być surowe i przekładamy do dużego garnka. Cebulę siekamy w kostkę i zarumieniamy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Przekładamy do garnka z mięsem. Pieczarki przekrawamy na pół i kroimy w grubsze plasterki. Podsmażamy na patelni z dodatkiem soli. Przekładamy do garnka. Pomidory sparzamy gorącą wodą i obieramy je ze skórki. Kroimy w kostkę i wrzucamy do małego garnka. Gotujemy do momentu, aż pomidory zmiękną. Następnie rozgniatamy je i wkładamy do garnka z pozostałymi składnikami. Dodajemy fasolę, kukurydze, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przecier pomidorowy. Całość mieszamy i wlewamy około 1 szklankę wody. Przyprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem granulowanym, 1 łyżeczką papryki słodkiej oraz dużą ilością suszonej bazylii lub świeżej. Wszystko wymieszać i wstawić na chwilę na mały ogień, aby się lekko poddusiło (ok. 5 minut). Zdejmujemy z ognia.