Sposób przygotowania:
Sos z jabłek i pomidorów
Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić
w ósemki. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę
i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry a następnie usmażyć na oleju. Do cebuli dodać jabłka i pomidory. Wszystko krótko przesmażyć. Dolać wody i dusić około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzone jarzyny zmiksować, albo przetrzeć przez sitko. Powstałe sos doprawić do smaku solą
i pieprzem.
w ósemki. Pomidory sparzyć gorącą wodą, zdjąć skórkę
i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry a następnie usmażyć na oleju. Do cebuli dodać jabłka i pomidory. Wszystko krótko przesmażyć. Dolać wody i dusić około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając. Ostudzone jarzyny zmiksować, albo przetrzeć przez sitko. Powstałe sos doprawić do smaku solą
i pieprzem.