Sposób przygotowania:
Sos z jajek i cytryny.
Ubić dokładnie jaja z sokiem cytrynowym.Zagotować wywar i wlew-
-ać do naczynia z jajami,ciągle mieszając.Następnie wlać sos cien-
-kim strumieniem do rosołu lub potrawki mięsnej.Postawić na płytce i podgrzewać,stale mieszając,aż zgęstnieje.Nie dopuścić do zagotowania,bo jaja się zetną.Sos nadaje się do przyprawiania wie-
-lu potraw,np.potraw mięsnych czy rosołów z kury.
-ać do naczynia z jajami,ciągle mieszając.Następnie wlać sos cien-
-kim strumieniem do rosołu lub potrawki mięsnej.Postawić na płytce i podgrzewać,stale mieszając,aż zgęstnieje.Nie dopuścić do zagotowania,bo jaja się zetną.Sos nadaje się do przyprawiania wie-
-lu potraw,np.potraw mięsnych czy rosołów z kury.