moooooooooon

moooooooooon

Starszy Kucharz
[Przepisów: 36]

sos z kawałkami mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sosik z kawałeczka mięska

sos z kawałkami mięsa

Składniki:

sos z kawałkami mięsa

 

  • 20 dag mięsa wieprzowego
  • 2 cebule
  • 3 łyżki mąki
  • natka pietruszka
  • 2 łyżki tłuszczu

 

Sposób przygotowania:

sos z kawałkami mięsa
Natkę pietruszki opłucz wodą i posiekaj. Cebulę obierz i pokrój na drobne kawałeczki. Przygotuj patelnię, wlej na nią tłuszcz, wrzuć cebulę. Smaż do uzyskania złocistego koloru. Mięso oczyść i umyj, pokrój w drobną kostkę, oprósz mąką. Podsmaż na tłuszczu i dodaj cebulę. Duś mięso i dodatki, do momentu, aż mięso będzie miękkie. Co parę minut dolewaj odrobinę wody. Wymieszaj, dodaj posiekaną pietruszkę.