Sposób przygotowania:
Sos z leśnych grzybów
Grzyby, bardzo dokładnie oczyszczamy i drobno kroimy. Obraną cebulę kroimy w półplasterki.
Na patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy cebulę. Gdy zacznie się rumienić dodajemy do niej pokrojone grzyby i przesmażamy. Gdy zmniejszą swoją objętość wlewamy na patelnię rosół i dokładnie mieszamy.
Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie, zagęszczamy sos rozrobioną w wodzie mąką i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze 6-7 minut.
Tak przygotowany sos podajemy np. do kopytek.
Na patelni z niewielką ilością oleju przesmażamy cebulę. Gdy zacznie się rumienić dodajemy do niej pokrojone grzyby i przesmażamy. Gdy zmniejszą swoją objętość wlewamy na patelnię rosół i dokładnie mieszamy.
Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Po tym czasie, zagęszczamy sos rozrobioną w wodzie mąką i doprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze 6-7 minut.
Tak przygotowany sos podajemy np. do kopytek.
MAR3K
misia5