Justine27

Justine27

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Sos grzybowy z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sos grzybowy o smaku leśno czosnkowym.

Sos grzybowy z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sos grzybowy z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Sos grzybowy z czosnkiem
Grzybki suszone kroje na mniejsze kawałeczki i wkładam na noc do wody. Na drugi dzień grzyby nastawić i ugotować do miękkości. Czosnek obrać i umyć, drobiutko posiekać. Cebulę obrać, umyc i posiekać w kosteczkę. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zrumienić na niej czosnek z cebulą. Następnie wlać na patelnie grzyby wraz z wywarem. Dodać do smaku sól oraz pieprz. Śmietanę wymieszać z mąką i odrobiną wody, rozrobić w gorącym wywarem grzybowym i zagęścic sos. Zieleninę umyć i posiekać, dodać pod koniec do sosu. Ja używam natki pietruszki lub szczypiorku.
Sos grzybowy z czosnkiem
Czosnek i cebulke rumienie na oliwie z oliwek.
Sos grzybowy z czosnkiem
ząbek czosnku obrać umyć i drobno posiekać.
Sos grzybowy z czosnkiem
Cebulę obrać umyć i pokroić w kosteczkę.
Sos grzybowy z czosnkiem
Namoczone przez noc grzyby ugotować do miękkości.

Tagi:

grzyby