pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Sos z suszonych grzybów do mięs gołąbków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sprawdzony przepis na sos z suszonych grzybów który świetnie nadaje się jako dodatek do mięs jak i do gołąbków i innych potraw jarskich

Sos z suszonych grzybów  do mięs gołąbków

Składniki:

Sos z suszonych grzybów do mięs gołąbków

 

 

Sposób przygotowania:

Sos z suszonych grzybów do mięs gołąbków
Grzyby starannie myjemy a następnie moczymy przez kilka godzin w wodzie.Następnie gotujemy je 10-15 min ( w wodzie w której się moczyły). Grzyby odcedzamy i kroimy w drobną kostkę( wodę z gotowania zachowujemy) Cebulę obieramy,drobno siekamy i smażymy na rozgrzanym tłuszczu,dodajemy mąkę i rumienimy ją mieszając co jakiś czas.Rozprowadzamy wszystko wywarem z grzybów,doprawiamy solą i pieprzem,dodajemy posiekane grzyby i delikatnie wszystko zagotowujemy. Można dodać liścia laurowego lub ziele angielskie.

Tagi:

grzyby