Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ciemny sos z suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sos z suszonych grzybów jest bardzo smaczny i aromatyczny.

Ciemny sos z suszonych grzybów

Składniki:

Ciemny sos z suszonych grzybów

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ciemny sos z suszonych grzybów
Grzyby umyć i zamoczyć na 1-2 godziny, następnie ugotować. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, wlać wywar z grzybów, dodać bulion grzybowy i drobno posiekane ugotowane grzyby. Zrumienioną na suchej patelni mąkę połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

grzyby