marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sos z wina(szodon).

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żółtka utrzeć z cukrem,następnie ubijać trzepaczką rózgową,dodając stopniowo gorące wino.Ubijać,aż sos zgęstnieje.Dodać skórkę cytrynową.

Sos z wina(szodon).

Składniki:

Sos z wina(szodon).

 

  • 3-4 żółtka,
  • 8 dkg.cukru,
  • 1/4 l.wina białego,
  • skórka cytrynowa.

Sposób przygotowania:

Sos z wina(szodon).
Żółtka utrzeć z cukrem,następnie ubijać na parze trzepaczką rózgową,dodawać stopniowo gorące wino.Ubijać,aż sos zgęstnieje,
przyprawić do smaku skórką cytrynową.Podawać od razu po ubiciu,aby piana nie opadła.