Tusia893

Tusia893

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

Sowa w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna sowa w panierce, polecam

Sowa w panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sowa w panierce

 

  • 1 duża sowa, 2 jajka, bułka tarta, mąka, sól, pieprz, olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sowa w panierce
Sowę myjemy, obcinamy nóżkę. Przygotowujemy naczynia z jajkiem, bułką tartą oraz mąką. Pokrojoną na kilka części sowę przyprawiamy solą i pieprzem (ja też przyprawą do mięs). Następnie maczamy każdą część w jajku, mące oraz bułce tartej. Rozgrzewamy olej (dodaje też margarynę), smażymy sowę na patelni tak, jak kotlety. Najlepiej podawać z piure, surówką i pomidorami.
Sowa w panierce
gotowa sowa w panierce najlepiej komponuje się z pomidorami
Sowa w panierce
umyte sowy prosto z łączki, już pokrojone w kawałeczki
Sowa w panierce
produkty potrzebne do przygotowania sów w panierce

Tagi:

jajko tarta jajka