Sposób przygotowania:
Spagetti z mięsem/Chilli con carne
Cebulę i marchew obrać. Cebulę pokroić w półksiężyce, marchew w plasterki. Na dno garnka wlac troszkę oliwy z oliwek i podsmażyć cebulkę i marchew. Włożyć przyprawione wcześniej mięso. Gdy się podsmaży na złoto zalać winem i poczekać aż odparuje (jakieś 10 minut). Dodać pomidory z puszek. Gotować na małym ogniu ok 45 minut od czasu do czasu mieszając. z pomidorów musi zniknąć ich kwaskowość a sos się zagęści. Dodać fasolę i gotować kolejne 10-15 minut. Podawać z makaronem. Danie jest bardzo syte i nie da się go ugotować mało, więc jak Wam się znudzi spagetti doprawcie sos przyprawą chilli i pieprzem, dodajcie żółtego sera. Podając sos z ryżem będziecie mieć zupełnie nowe danie - chilli con carne.