pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Spaghetti

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

po mojemu trzeba dać około, ½ wieprzowiny mielonej, ½ wołowiny mielonej, ½ np. indyka mielonego...

Spaghetti

Składniki:

Spaghetti

 

  • pieprz czarny i ziołowy, papryka słodka i ostra, pęczek kopru (może być ok ½ saszetki

Sposób przygotowania:

Spaghetti
Sosik mięsny: mięsko solimy, pieprzymy, papryczymy i dokładnie mieszamy na rozgrzaną patelnie wlewamy trochę oliwy z oliwek i kładziemy porcję mięsa mięso usmażone przekładamy do gara i powtarzamy tę czynność aż usmażymy całe mięso, następnie pokrojoną cebulę i czosnek trzeba zeszklić na patelni i do gara :-) z pieczarkami i grzybami robimy to samo (na koniec wlewamy odrobinę wody na patelnię i cały smak z patelni ma wylądować w garze!) paprykę i pomidory (pomidory można sparzyć i wyciąć gniazda nasienne a, paprykę obrać obieraczką) pokroić w plastry i do gara (jak nasz sos mięsny będzie za gęsty wtedy trzeba dodać pomidorów zamiast wody) dodajemy ze 4 duże listki bobkowe, ze 4 zioła angielskie ma się to wszystko tak ze 45 min. gotować (wiadomo że trzeba ciągle mieszać) Sosik pomidorowy: 1 koncentrat pomidorowy trzeba rozrzedzić z letnią wodą następnie dodajemy czosnek granulowany, oregano, zioła prowansalskie odrobinę oliwy z oliwek, szczypta soli, pieprzu ziołowego, koperku i natki wszystkie składniki mieszamy, sos ma być gęsty ale bez przesady ma być płynny (jak nam się wydaje że za gęsty trzeba dodać parę kropel letniej wody teraz gotujemy makaron spaghetti (zależy od makaronu ile czasu się go powinno gotować instrukcja na pudełku) spaghetti powinno być al dente (wł. na ząb), tzn. lekko twarde, ale nie surowe. teraz już nam tylko pozostało ładnie i smacznie nałożyć na talerz :-D najpierw makaron, sos mięsny, sos pomidorowy, ser i na koniec jakieś zielone zioło np. natka - jak zostanie warsz mięsny to możemy sobie zmontować na drugi dzień inną włoską i pyszną potrawę. Canelones, wtedy farszem napychamy grube rury makaronowe posypujemy tartym serem i oregano a po bokach wlewamy trochę śmietany i na jakieś 45 minut do piekarnika przy temp. 160 °C fotka : http://gotujmy.p2a.pl/viewtopic.php?pid=13#p13