Sposób przygotowania:
Spaghetti a’la bolognese
Mięso mielone z indyka mieszamy z przyprawą do gyrosa i smażymy na łyżce oliwy. Gdy się przesmaży przekładamy do miseczki, a na patelnię wlewamy kolejną łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy na dużym ogniu intensywnie mieszając. Gdy zacznie się nam szklić dodajemy posiekanym czosnek. Smażymy dosłownie minutkę i dodajemy pokrojone również w kostkę warzywa. Zmniejszamy ogień i trzymamy pod przykryciem 5 minut – sporadycznie mieszając. Następnie dolewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Chwilę gotujemy pozwalając bulionowi troszkę się zredukować i dodajemy przecier pomidorowy, zioła włoskie oraz mięso. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy do uzyskania pożądanej gęstości sosu. Podawać z makaronem i startym serem.