Sposób przygotowania:
Spaghetti carbonara.
Boczek kroimy w cienkie i nieduże paseczki, które podmsmażamy bez tłuszczu na patelni. Boczek ma się odrobinę stopić i delikatnie podsmażyć. W trakcie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i łyżkę natki pietruszki. Podmsażamy razem jeszcze minutkę. Jak będzie gotowy ściągamy go z ognia żeby. Makaron gorujemy al dente. Gdy makaron będzie gotowy dodajemy go na patelnię z boczkiem, wstawiamy na mały ogien i mieszamy żeby makaron przeszedł wytopinym tłuszczykiem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy śmietankę i starty ser. Roztrzepujemy i dokładnie mieszamy. Następnie wlewamy zawartośc miseczki na patelnię z makaronem. Energicznie wszystko mieszamy około 1 minuty. Po tym czasie ściągamy patelnię z ognia, dodajemy przyprawy: 2 płaskie łyżki natki, sól, pieprz i mieszamy. Rozkładamy na talerze. Smacznego :)