Sposób przygotowania:
Spaghetti carbonara od alaaa
Boczek pokroić w cieniutkie paseczki i podsmażyć na łyżce oliwy z oliwek. Zdjąć boczek z patelni i podsmażyć na rumiano pokrojoną w kosteczkę cebulę. Do cebuli dodać boczek (odłożyć 1 łyżkę ) wlać wino i całość smażyć około 3-4 minuty. W kremówce dokładnie rozmieszać żółtka i wlać do boczku. Całość mieszać aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać ugotowany al dente w osolonej wodzie makaron, wymieszać i od razu podawać. Przed podaniem posypać na wierzchu odłożonym boczkiem i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem. Jeśli sos będzie za gęsty możemy podlać bulionem lub śmietaną.
2milutka
alaaa
Proszę się częstować.:)
kontakt1982
alaaa
Z mascarpone nie próbowałam, cebulkę też dodaję.