gardenowa

gardenowa

Kucharz
[Przepisów: 3]

Spaghetti klasyczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najprostsze, najlepsze, najpyszniejsze

Spaghetti klasyczne

Składniki:

Spaghetti klasyczne

 

  • Pól kilo mięsa mielonego
  • Puszka pomidorów bez skórki
  • 2 cebule duże lub 3 średnie
  • Makaron (ilość wedle uznania i życzenia)
  • Sól, pieprz, oregano, bazylia, papryka ostra.
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti klasyczne
Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Do cebulki dodajemy mięso i mieszamy rozbijając je na drobniutkie kawałeczki, żeby nie zrobiła się klucha. Solimy i pieprzymy. Następnie gdy mięso będzie gotowe, dodajemy pomidory i dusimy na małym ogniu, dodając zioła i przyprawy. W międzyczasie gotujemy makaron oraz sprawdzamy sos, żeby się nie przypalił – możemy dodać odrobinę wody gdyby to nam groziło. Ugotowany makaron polewamy sosem. Smacznego 