danusia29

danusia29

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

spaghetti Matreciana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo dobre spaghetti...

spaghetti Matreciana

Składniki:

spaghetti Matreciana

 

  • 1 opakowanie makaronu spaghetti
  • sos pomidorowy w puszce
  • 20 dag szynki
  • 2 cebule
  • 20 dag parmezanu
  • koperek

Sposób przygotowania:

spaghetti Matreciana
Wodę zagotować z dodatkiem soli.Gdy woda się zagotuje wrzucić opakowanie makaronu spaghetti.Ugotować al dente.Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć na talerz.Cebule umyć i obrać.Pokroić w drobną kosteczkę.Przesmażyć na patelni dodając pokrojoną drobniutko szynkę.Na makaron wlać sos pomidorowy.Na wierzch przełożyć szynkę i cebulę z patelni.Wszystko posypać parmezanem i koperkiem.