pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Spaghetti po bolońsku pepsicOli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Klasyczne danie w mojej wersji

Spaghetti po bolońsku pepsicOli

Składniki:

Spaghetti po bolońsku pepsicOli

 

  • 500g mięsa mielonego
  • ok. 350g makaronu
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • sól, pieprz,
  • oliwa
  • żółty ser
  • opcjonalnie zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Spaghetti po bolońsku pepsicOli
Mięso mielone podsmażyć na rozgrzanej patelni skropionej oliwą. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, dodać do podsmażonego mięsa. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wrzucić do mięsa i cebuli. Podsmażać to wszystko razem ok 10 minut. Pomidory wraz z zalewą wylać na patelnię. Wymieszać. Wycisnąć ząbek czosnku. Podgrzewać sos do częściowego wyparowania soku pomidorowego. Doprawić solą i pieprzem. Ugotowany makaron polewać sosem. Posypać żółtym serem i zieloną pietruszką - mi jej dzisiaj akurat zabrakło.