malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Spaghetti wegetariańskie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Spaghetti uwielbia cała moja rodzina. Ale nie zawsze mamy ochotę na mięsne, wtedy wybieramy właśnie takie wegetariańskie.

Spaghetti wegetariańskie

Składniki:

Spaghetti wegetariańskie

 

  • 30 dag filetów rybnych (morszczuk, dorsz, mintaj),
  • 20 dag groszku zielonego mrożonego,
  • 4 marchewki,
  • 2 korzenie pietruszki,
  • 2 cebule czerwone,
  • 1/3 szklani wywaru warzywnego,
  • sól,
  • pieprz,
  • szczypta curry,
  • 2 papryki czerwone,
  • 1/3 opakowania makaronu do spaghetti.

Sposób przygotowania:

Spaghetti wegetariańskie
Marchewki kroimy w paski oraz pietruszki, papryki w słupki, cebule w piórka, rybę w kostkę. Warzywa smażymy na oleju podlewając bulionem 10 min. solimy, pieprzymy, dodajemy curry, groszek, smażymy 10 min. Makaron gotujemy al dente. Rybę smażymy na chrupiąca. Na talerzu układamy makaron, warzywa oraz porcję ryby.