Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Spaghetti z bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać bardzo gorące

Spaghetti z bazylią

Składniki:

Spaghetti z bazylią

 

  • 40 dag spaghetti
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
  • 10 dag startego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku sól do smaku

Sposób przygotowania:

Spaghetti z bazylią
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać ze śmietaną. Dodać posiekaną bazylię i parmezan. Posolić do smaku. Spaghetti ugotować "al dente" w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Wymieszać z sosem. Zagotować.