Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Spaghetti z białym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron spaghetti można podawać na wiele sposób. Dzisiaj polecam makaron ugotowany al dente podany z białym serem na ciepło.

Spaghetti z białym serem

Składniki:

Spaghetti z białym serem

 

  • makaron spaghetti około 300 g
  • 200 g boczku surowego
  • 1 cebula
  • 250 g twarogu białego
  • szczypiorek
  • sol
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Spaghetti z białym serem
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy.

Cebulę obieramy i siekamy w kosteczkę.

Boczek kroję w cienkie słupki bądź w kostkę.

Na patelni podsmażam boczek kiedy sie wytopi odlewam uzyskany tłuszcz dodaję cebulę i podsmażam. Jezeli mam nadmiar tłuszczu wylewam.

Do boczku przekładam ugotowany makaron mieszam. Wkruszam bialy ser, podsmazam kilka chwil. Doprawiam solą i pierzem. Podaje na ciepło opruszając szczypiorkiem.