Sposób przygotowania:
Pappardelle z indykiem w sosie porowo-śmietanowym
Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu z dodatkiem soli.
Pierś z indyka pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej, przełożyć mięso, wsypać przyprawy - przemieszać, podsmażyć chwilę.
Pora dokładnie opłukać, pokroić drobno, dodać do mięsa. Smażyć razem kolejne 2-3 min.
Śmietany wymieszać razem, wlać do mięsa. Sos doprawić solą i pieprzem wg. smaku. Dusić kolejne 10 min aż delikatnie zgęstnieje.
Na patelnie dodać ugotowany makaron, całość wymieszać dokładnie razem.
Podawać gorące, posypane natką pietruszki.
Pierś z indyka pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej, przełożyć mięso, wsypać przyprawy - przemieszać, podsmażyć chwilę.
Pora dokładnie opłukać, pokroić drobno, dodać do mięsa. Smażyć razem kolejne 2-3 min.
Śmietany wymieszać razem, wlać do mięsa. Sos doprawić solą i pieprzem wg. smaku. Dusić kolejne 10 min aż delikatnie zgęstnieje.
Na patelnie dodać ugotowany makaron, całość wymieszać dokładnie razem.
Podawać gorące, posypane natką pietruszki.
robaczek
ciasteczka
Czekoladka 2