Sposób przygotowania:
Spaghetti z jarmużem
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Gotujemy go al dente, odcedzamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez kilka minut.
Jarmuż płuczemy, usuwamy łodygi i rwiemy liście na kawałki. Dodajemy do warzyw, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, aż liście jarmużu zmiękną. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wrzucamy na patelnię makaron.
Dodajemy śmietanę, mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym żółtym serem.
Jarmuż płuczemy, usuwamy łodygi i rwiemy liście na kawałki. Dodajemy do warzyw, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, aż liście jarmużu zmiękną. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wrzucamy na patelnię makaron.
Dodajemy śmietanę, mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym żółtym serem.