Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Spaghetti z jarmużem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie lekkie spaghetti z jarmużem, posypane żółtym serem to dobry pomysł na smaczny i szybki w przygotowaniu obiad.

Spaghetti z jarmużem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Spaghetti z jarmużem

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z jarmużem
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Gotujemy go al dente, odcedzamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Smażymy przez kilka minut.

Jarmuż płuczemy, usuwamy łodygi i rwiemy liście na kawałki. Dodajemy do warzyw, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, aż liście jarmużu zmiękną. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wrzucamy na patelnię makaron.

Dodajemy śmietanę, mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu 1-2 minuty. Nakładamy danie na talerze, posypujemy startym żółtym serem.
Spaghetti z jarmużem
Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę.
Spaghetti z jarmużem
Dodajemy jarmuż, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy, aż liście zmiękną.
Spaghetti z jarmużem
Wrzucamy na patelnię ugotowany wcześniej makaron.
Spaghetti z jarmużem
Dodajemy śmietanę, mieszamy i trzymamy jeszcze na ogniu 1-2 minuty.

Tagi:

dania makarony