Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z serem
Mięso mielone włożyć do miski dodać namoczoną wcześniej w mleku lecz odciśniętą bułkę. Ser pokroić w kostkę. Do mięsa dodać pokrojoną cebule, dodać musztardę, jajko oraz przyprawy. Masę dokładnie wymieszać do połączenia składników.
Gdyby masa była zbyt luźna dodać w razie potrzeby odrobinę bułki tartej.
Wyjmować porcje mięsa rozpłaszczać je na dłoni i na każdym placku kłaść kawałki sera żółtego, następnie zlepiać w kotlet lekko go spłaszczając.
Gotowe kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony na złoty kolor.
Gdyby masa była zbyt luźna dodać w razie potrzeby odrobinę bułki tartej.
Wyjmować porcje mięsa rozpłaszczać je na dłoni i na każdym placku kłaść kawałki sera żółtego, następnie zlepiać w kotlet lekko go spłaszczając.
Gotowe kotlety panierować w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej oliwie z każdej strony na złoty kolor.
gusia1000