ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Placki ziemniaczane z cebulą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Placki ziemniaczane są naszą ulubioną na szybko potrawą na obiad, lubimy je w różnych wersjach smakowych.

Placki ziemniaczane z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placki ziemniaczane z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Placki ziemniaczane z cebulą
Obrane ziemniaki pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza razem z cebulą, wbić jajka i wszystko dokładnie zmiksować na papkę.

Przełożyć masę do miski, wsypać mąkę, kucharka, pieprz mielony, wymieszać.

Na bardzo gorącym oleju rzepakowym smazyć porcje placków na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy.

Podawać ze śmietaną, cukrem lub z czym się lubi.
Placki ziemniaczane z cebulą.
Najszybciej zmiksować w rozdrabniaczu lub też na tarce ręcznie lub w robocie.
Placki ziemniaczane z cebulą.
Mąki pszennej za dużo nie dodawać, dodać z wyczuciem.
Placki ziemniaczane z cebulą.
Olej powinien być bardzo gorący, można też smażyć na smalcu.
Placki ziemniaczane z cebulą.
Do placków równiez smakują domowe sosy na bazie jogurtu,śmietany.