Sposób przygotowania:
Placki ziemniaczane z cebulą
Obrane ziemniaki pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza razem z cebulą, wbić jajka i wszystko dokładnie zmiksować na papkę.
Przełożyć masę do miski, wsypać mąkę, kucharka, pieprz mielony, wymieszać.
Na bardzo gorącym oleju rzepakowym smazyć porcje placków na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy.
Podawać ze śmietaną, cukrem lub z czym się lubi.
Przełożyć masę do miski, wsypać mąkę, kucharka, pieprz mielony, wymieszać.
Na bardzo gorącym oleju rzepakowym smazyć porcje placków na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy.
Podawać ze śmietaną, cukrem lub z czym się lubi.
kasia900
Spróbujcie, a zobaczycie różnicę!
ziutula