Sposób przygotowania:
Grillowany dorsz na cukiniowym spaghetti
Polędwice ryby myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na porcje (ja miałam 4) Każdą porcję oprószamy solą,pieprzem,natką pietruszki i kropimy sosem worcestershire oraz sokiem z cytryny.Wkładamy do lodówki na min.1 godzinę. Cukinie porządnie myjemy i osuszamy. Za pomocą specjalnego nożyka kroimy ją w długie paseczki (spaghetti). Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy warzywne spaghetti,oprószamy delikatnie solą i płatkami chili. Smażymy wszystko 3 minuty mieszając/odstawiamy. Cukinia ma być chrupka. Następnie grill smarujemy olejem i grillujemy porcje ryb. Na talerze wykładamy cukiniowe spaghetti, na nie kładziemy rybę i podajemy z ulubionymi dodatkami... Smacznego :-)
zbysiowa
gusia1000