OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Tak pyszne, że ciężko przejść obojętnie. Rewelacyjne pieczarki z serem i szczypiorkiem, panierowane i usmażone :)

Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem

 

  • 1,5 kg pieczarek o dość dużych kapeluszach
  • szczypior sałatkowy (pęczek)
  • ok. 250g żółtego sera w plastrach
  • przyprawy: oregano majeranek sól
  • 5-6 jajek
  • ok. 500 g bułki tartej

Sposób przygotowania:

Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem
Pieczarki obrać. Trzony oderwać i drobno posiekać, usmażyć na oleju z dodatkiem oregano i soli. Każdą pieczarkę posolić.

W głąb kapelusza dać pokrojony (tak by się zmieścił) pół plaster sera, usmażone trzony i posypać posiekanym szczypiorem. Przyprawić oregano, majerankiem.

Opanierować : rozbełtane jajko, następnie bułka tarta.

Smażyć na rozgrzanym oleju na złocisto z obu stron.  
Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem
usuwamy trzony, podsmażamy je a potem faszerujemy kapelusze
Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem
w kapeluszu pieczarki układamy ser, posiekany trzon i szczypior
Panierowane pieczarki z serowym nadzieniem
panierujemy jajkiem i bułką, smażymy na złoto