Sposób przygotowania:
Spaghetti z fetą
Ser feta pokroić w kostkę. Bazylię i oregano opłukać, osuszyć na ściereczce. Drobno posiekać, wymieszać z roztartym czosnkiem. W dużym słoju układać warstwami ser i zioła, każdą z warstw posypując papryką. Skropić sosem sojowym i octem winnym niezbyt obficie. Zalać oliwą, tak aby całkiem zakryła zawartość. Lekko wstrząsnąć, zamknąć słój, wstawić na co najmniej na dwa dni do lodówki. Zagotować w rondlu 4 litry wody, lekko osolić. Włożyć spaghetti, gotować al dente 10 minut, osączyć. Spaghetti przełożyć na talerze, na wierzchu rozłożyć fetę. Gotowe danie polać odrobiną oliwy,posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać razem z zieloną sałatą i białym wytrawnym winem bezpośrednio po przyrządzeniu.