Sposób przygotowania:
Spaghetti z kalafiorem i sosem serowymETAP 1:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
ETAP 2:
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedzamy i dzielimy na mniejsze różyczki.
ETAP 3:
Wędlinę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym tłuszczu.
ETAP 4:
Do wędliny wlewamy szklankę bulionu i gotujemy przez chwilę.
Następnie dodajemy serek topiony i gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż serek się rozpuści.
ETAP 5:
Sos zagęszczamy mąką wymieszaną z pozostałym bulionem. Mieszamy, po czym dodajemy kalafior.
Mieszając gotujemy przez chwilę.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.