Kasja1986

Kasja1986

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 173]

Spaghetti z domowym czerwonym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Włoskie spaghetti z domowym pesto. Bogactwo smaku i aromatu. Polecam wszystkim wielbicielom włoskiej kuchni.

Spaghetti z domowym czerwonym pesto

Składniki:

Spaghetti z domowym czerwonym pesto

 

  • 500 g spaghetti

 

  • 500 g suszonych pomidorów w zalewie, u mnie domowe
  • bazylia i oregano mogą być suszone
  • 2 łyżki kaparów
  • 100 g czerwonej goudy
  • 100 g genuini cabre lub parmezanu
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • gałązka lubczyku
  • opcjonalnie sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Spaghetti z domowym czerwonym pesto
Makaron gotujemy al dente. Pomidory razem z zalewą wlewamy do miski, dodajemy przyprawy, sery, orzeszki piniowe, posiekany lubczyk. Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, jeśli jest zbyt gęste dodajemy oliwy.Do odcedzonego makaronu dodajemy sos w ilości takiej by dokładnie oblepił makaron. Spaghetti przekładamy na głębokie talerze posypujemy genuini i ozdabiamy zieleniną pietruszką lub bazylią. Smacznego.

Tagi:

kapary domowe